Skylt lak:
Deze lak verandert de kleur van het hout nagenoeg niet. Het hout oogt als of de vloer niet behandeld is. Skylt is een 2 componentenlak en is zeer sterk. Qua onderhoudt bent u erg makkelijk af. De conditioner Spray & Wipe is het enige onderhoudmiddel wat u hoeft te gebruiken. Spray de contioner over de vloer en wacht een kleine 10 minuten. Daarna neemt de vloer met een vochtige dweildoek af. Gebruik bij deze lak nooit een polish. De polish veroorzaakt namelijk een glans op uw vloer.

SPRAYREINIGING:

Verwijder stof en los vuil met stofzuiger, wisser of veger.
Spray telkens wat SKYLT CONDITIONER Spray & Wipe op een geschikte reinigingspad/dweil of direct op een deel van de vloer.
Reinig de vloer met de reinigingspad of dweil door met lichte druk te wrijven.
De vloer lichtvochtig (nooit drijfnat!) reinigen en de pad/dweil geregeld uitspoelen en uitwringen.

Lak algemeen:

Bona Freshen Up is een kant-en-klaar watergedragen onderhoudsproduct, speciaal ontwikkeld voor het onderhouden van de meeste (voor)gelakte houten vloeren in zowel openbare gebouwen als in woningen. Het doet een gekrast en dof oppervlak herleven door het een nieuw gelakt uiterlijk te geven en het biedt een voortdurende bescherming tegen slijtage.

 • speciaal ontwikkeld voor gelakte houten vloeren.
 • geschikt voor zowel woningen als openbare gebouwen.
 • op polyurethaanbasis; geeft goede bescherming.
 • bevat geen was.
 • overlakbaar volgens het Bona Prep System.
 • conform DIN 18 032 - stroefheid.

Onderhoud:
Eén week na het opbrengen kan de vloer weer nat worden gereinigd. Regelmatig reinigen met Bona Cleaner. Geen sterk alkalische reinigingsmiddelen gebruiken; deze kunnen de vloer beschadigen. In tegenstelling tot vloer die met polish, was of vergelijkbare producten zijn behandeld, kunnen vloeren die zijn onderhouden met Bona Freshen Up worden overgelakt. Alvorens de lak op te brengen de vloer behandelen volgens het Bona Prep System met schuurgaas korrel 150 om eerder opgebrachte lagen Bona Freshen Up te verwijderen. Hierna volgens het Bona Scrad System korrel 220 de vloer polijsten om de krasjes te doen verdwijnen.

Monocoat:

Wekelijks onderhoud van de behandelde oppervlakten:
Rubio Monocoat Soap of Rubio Monocoat Soap Satin – Rubio Monocoat Surface Care. Vloeren die behandeld zijn met Rubio Monocoat Oil Plus, kunnen wekelijks worden onderhouden met water en Rubio Monocoat Soap (matte look) water en Rubio Monocoat Soap Satin (gesatineerde look) of met de kant-en-klare Rubio Monocoat Surface Care-verstuiver.

Heropfrissing indien nodig:
Rubio Monocoat Refresh
Een onderhoud met Rubio Monocoat Refresh wordt telkens toegepast wanneer men de glans en de bescherming grondig wil heropfrissen nadat deze door intensief gebruik verdwenen is.

Jaarlijks onderhoud - naargelang de intensiteit van de belasting:
Rubio Monocoat Maintenance Oil
Oppervlakten, behandeld met Rubio Monocoat Oil Plus kunnen – afhankelijk van de slijtage – grondig worden opgefrist met de Rubio Monocoat Maintenance Oil. Beschikbaar in alle kleuren van het gamma.

Vlekken verwijderen:
Rubio Monocoat Surface Care – Rubio Monocoat LimeSpot Remover – Rubio Monocoat Grease Remover
Plaatselijke vlekken kunnen snel behandeld worden met de kant-en klare Rubio Monocoat Surface Care-verstuiver. Voor de behandeling van vet- en/of kalkvlekken bevelen we het gebruik van Rubio Monocoat LimeSpot Remover (kalk) en Rubio Monocoat Grease Remover (vet) aan.

Renovatie:
Rubio Monocoat Oil Plus
Deze behandeling wordt toegepast wanneer krassen of brandvlekken gemaakt werden of wanneer de behandelde oppervlakte (al dan niet plaatselijk) te sterke slijtage vertoont. Eveneens toe te passen als men een compleet nieuwe kleur wenst aan te brengen over de volledige oppervlakte van een reeds eerder behandelde oppervlakte.      

 

Hard wax olie:

Schoonmaken

 • Stofvrij maken (stofzuigen).
 • Dweilen: vochtig, niet nat. Evt. gebruikt u een zachte, niet chemische zeep.
 • Agressieve vlekken die bij de vorige handeling niet weggaan, verwijderen door met Osmo Onderhoudswas op een doek, schuursponsje of polijstkussentje (scotch-brite) de plek af te wrijven.
 • Plekken die schraal blijven eventueel nabehandelen met Osmo hardwax (olie), dit aanbrengen met een pluisvrije doek of kwast.

Verzorging

 • Preventief onderhoud pleegt u door 1 a 2 dopjes Osmo Wisch-Fix per liter bij het dweilwater te doen.
 • Dweilen met een goed uitgewrongen dweil: nooit te nat!
 • Plekken met zichtbare slijtage (doffe, schrale plekken) plaatselijk dun inwrijven met Osmo Onderhoudswas.
 • Al naar gelang de gebruiksintensiteit 2 á 4 maal per jaar de loopzones schoonmaken en dun inwrijven met Osmo Onderhoudswas.

Tips en algemene informatie

 1. Osmo Onderhoudswas bevat naast de natuurlijke plantaardige wassen nog schuurmiddelen en een sneldrogend oplosmiddel. Ca. 15 minuten na behandeling kan de vloer weer betreden worden.
 2. Doe de Osmo Onderhoudswas in een goed uitgespoelde glassex flex of een plantenspuit.
 3. Bij grotere vloeroppervlakten (ca. 70 M2) valt te overwegen een elektrische boenmachine aan te schaffen. (Een boenmachine geeft overigens wel meteen glans aan de vloer!).
 4. Bij ingekleurde vloeren dient extra aandacht aan de verzorging gegeven te worden. Ten allen tijde dient vermeden te worden dat de pigmenten van het hout wegslijten ten gevolgen van verwaarloosd onderhoud. (deze plekken worden grijs-zwart).
 5. Onder meubelstukken die vaak verschoven worden viltjes of iets dergelijks aanbrengen om krassen te verminderen.
 6. Wanneer u met de Osmo Hardwax (olie) iets wilt herstellen, doe dit dan 's avonds, dan zal het de volgende ochtend droog zijn (dun aanbrengen).

Veel plezier met uw Osmo-vloer!

De onderhouds produkten kunt u bij ons bestellen. Dit kan via de mail bestellen of u komt het bij ons afhalen.